Hotel Bellevue Dubrovnik

  Rekonstrukciji i uređenju smještajnih jedinica se krenulo se s namjerom da se ambijenti soba učine ugodniji i funkcionalniji, te primjereniji hotelu sa 5 zvijezdica.

  Kako se, u većini soba, radi o relativno malim sobama nastojali smo elementima obloga, namještaja, rasvjetom postići "lakoću", eleganciju, svjetle prostore. Predlažemo svjetle materijale, furnire. Zidne obloge te ugrađeni namještaj je odignut od poda ili postoje fizički razmaci između pojedinih elemenata, a sve to doprinosi dojmu lakoće prostora i osjećaju "da još nešto postoji iza", što psihološki povećava prostor. Rasvjeta je ovdje izuzetno važna. Ona naglašava takve spojeve ili odmake od poda, stropa, pojedinih elemenata. Strop je djelomično spušten, a u dijelu prema kupaonici je i "slomljen" prema dolje. Plohe i ugrađeni elementi u međusobnom odnosu nisu pod pravim kutom, što također doprinosi osjećaju da su prostori zapravo veći nego li u stvarnosti jesu. Kupaonice se preuređuju sanitarnim elementima suvremenog, jednostavnog izraza, oblažu kamenim pločama velikog formata koje ne idu do stropa.

  Kod soba s terasama terase su oplemenjene zelenim žardinjerama izvan linije ograde i malim "japanskim" vrtom na površini terase.

  Kao dekoracije u sobi predlažemo autohtone dubrovačke motive: krojevi nošnji, crteži iz znanstvenih srednjevjekovnih knjižnih izdanja, motivi i boje sa narodnih nošnji i ukrasa, nakit .... Svi ti elementi bi se na određeni suvremeni način interpretirali, povezivali, redizajnirali.

  ---

  ​U oblikovanju plažnog restorana Nevera smo projektiran je ugodan prostor u kojem su korišteni prirodni materijali. Nova, drvena konstrukcija pergole nad otvorenom terasom sa platnenim pokrovom koji automatski otvodi kišu prema van daje prostoru terase poseban ugođaj.

  Dodatne posude za zelenilo na terasi i krovu iznad restorana prostoru bi trebao dati karakteristike prirodnosti ovog građevinskog zahvata ispod stijena.

  Credits
  lokacija
  Dubrovnik, Hrvatska
  autori
  Andrija Rusan & autorska grupa: Petra Franić, Nikolina Mikuličić, Jasminka Rusan
  suradnja
  Miloš Košanin, Bruno Krunić, Sabina Pleše
  vizualizacije
  Miloš Košanin
  kategorija
  turizam
  status
  projekt
  godina
  2016
  investitor
  Adriatic Luxury Hotels